Hrana fara cereale pentru caini si pisici?

Hrana Acana fara cereale pentru caini si pisici

Cu totii ne dorim sa hranim favoritul nostru cu cea mai sanatoasa hrana posibila. Hranele fara cereale pentru caini si pisici sunt din ce in ce mai populare. Unele surse afirm ca hrana de caini si pisici care nu contine cereale este cea mai sanatoasa si mai buna fata de hrana cu cereale. Este intr-adevar hrana fara cereale o alegere mai buna pentru fiecare caine si pisica? Chiar daca hranele fara cereale au beneficiile lor, aceasta afirmatie nu este in totalitate corecta.

Este hrana fara cereale cea mai buna alegere?

Cand alegem o hrana pentru favoritul nostru, cel mai important aspect la care trebuie sa tinem cont este ca mancarea sa satisfaca nevoile nutritionale a animalului. O hrana sanatoasa va satisface in totalitate nevoile nutritionale a patrupedului nostru, oferind ingrediente de calitate superioare si in aport coraspunzator. Excesul sau lipsa unor ingrediente poate afecta grav sanatatea animalului. Mai mult decat atat, este foarte importanta si sursele ingredientelor.

Hrana uscata pentru caini

Chiar daca hrana fara cereale este cea mai benefica in unele cazuri, acest tip de dieta nu este singura si nici cea mai buna alegere pentru fiecare catelus sau pisica. Fiecare animal este diferit, avand necesitati unice. Unii caini sau pisici sufera de alergie alimentara, care mai multe ori este cauzata de cerealele.  Intoleranta de cereale este din ce in ce mai des intalnita in cazul patrupezilor. Daca cainele nostru sau pisica noastra este alergic/alergica la cereale, este sfatuit sa optam la o dieta din formula caruia lipsesc ingredientele de cereale.

Caine mananca hrana

Daca catelusul sau pisicuta noastra este complet sanatoasa cu hrana pe care primeste, nu este nevoie neaparat de o schimbare. Daca apar simptomele alergiei sau alte schimbari legate de sanatatea lui poate vom fi nevoiti sa facem schimbari referitoare la dieta lui. Este foarte important insa ca inainte sa schimbam dieta cainelui nostru, sa consultam cu un medic veterinar care va analiza caracteristicile favoritului nostu. Doar asa putem fi siguri ca am facut alegerea cea mai buna.

Daca suntem nevoiti sau dorim sa eliminam cerealele din dieta favoritului nostru este bine sa cunoastem caracteristicile acestora si sa intelegem ce inseamna o hrana fara cereale.

Caine si pisica mananca

“Fara cereale” nu este egal cu “fara carbohidrati”

In cazul hranelor uscate nu este posibil ca acesta sa fie creata doar din carne. Carbohidratii sunt de nelipsit in crearea mancarilor uscate pentru caini si pisici. Carbohidratii sunt cei care tin crochetele impreuna, iar chiar daca animelele au nevoie de un nivel ridicat de proteine, dieta lor trebuie sa contina si carbohidrati. In cazul hranelor care nu contin cereale, singurele surse de carbohidrati reprezint legumele sanatoase precum cartofii, mazarele, lentinele, etc. (in cazul hranelor de calitate superioara).  Trebuie sa luam in considerare si faptul ca, chiar daca sursa de carbohidrati difera, nivelul de carbohidrati al acestor hrane poate fi identic sau si mai mare fata de hrana cu cereale. Totdeauna trebuie verificate ingredientele si procentele hranei. Doar asa putem hotari daca dieta va indeplini nevoile animalului nostru sau nu.

Hrana fara cereale pentru caini juniori?

In cazul unui catelus care se afla in perioada de crestere nu este recomandat sa alegem o hrana fara cereale. Daca hrana respectiva contine prea multa proteine, acest lucru poate dauna rinichii animalului. Pentru caini pui este bine sa elegem o hrana special creata pentru ei. Pentru caini juniori puteti alege din gama Acana pentru caini juniori pe care o gasiti aici.

pisica-mananca-hrana-uscata

Beneficiile hranelor fara cereale

Poate din cauza alergiei sau la recomandarea veterinarului suntem nevoiti sa schimbam dieta patrupedului nostru la hrana fara cereale. Iata care sunt beneficiile hranelor fara cereale:

 • Animalul se va simti plin pentru o perioada mai lunga
 • Unele hrane fara cereale contin mai putine carbohidrati si mai multe proteine
 • Nivel mai mare de proteine
 • Reducerea riscului de alergie alimentara
 • Nivel de energie mai ridicata
 • Scaune mai putine si mai mici
 • Piele sanatoasa
 • Blana stralucitoare
 • Mai putina varsare
 • Respiratie mai buna
 • Reducerea flatulentei

Hranele pentru caini fara cereale ACANA

-10%

Hrana caini acana

Acana Pacifica Dog

366.77 lei
-10%

Hrana caini acana

Acana Grasslands Dog

403.19 lei
-9%

Hrana caini acana

Acana Wild Prairie Dog

352.56 lei

Hranele pentru pisici fara cereale ACANA

Hrana pisici acana

Acana Wild Prairie Pisici

107.24 lei192.98 lei
199.89 lei
214.41 lei

One thought on “Hrana fara cereale pentru caini si pisici?

 1. Flaviana says:

  Mie mi se pare ca am găsit o hrana mai proasta decât Whiskas (o credeam cea mai proasta ,dar m-am inselat; cea mai proasta este Acana).
  Acuma înțeleg ca pisicile sunt carnivore, dar totuși. …atâtea proteine cate are Acana mi se pare bătaie de joc. Adică știu ca pisicile nu consumau cereale când trăiau libere , DAR …..când trăiau libere prindeau prada în timp ce alergau după ea; nu ca și când i-am da noi în gură păsări și rozătoare. Și acum se considera hrana super premium cea care este apropiata de ce vânau pisicile. Nu mi se pare corect fiindcă s-ar putea face o fabrica de hrana pentru pisici care ar vinde doar carne cruda, dar ele ACUM stau în casa , nu mai este bun pisicilor multa carne , multe proteine cum conține Acana….fiindcă pisicile nu mai fac atâta mișcare cum făceau când erau libere.Deci în loc de Acana , recomand Whiskas.

Comments are closed.