8 din cele mai rare rase de caini din lume

In zilele noastre exista foarte multe rase de caini din care cu siguranta si tu cunosti numeroase. Chiar daca ai o cunostinta foarte buna despre diferite rase de caini, exista cateva rase mai rare pe care probabil nu le cunosti. In acest articol, ti-am adunat cateva dintre rasele cu care nu te vei intalni des pe strada. Daca vrei sa cunosti cateva rase rare de caini si vrei sa stii ce particularitati au aceste animale, citeste mai depart

In zilele noastre exista foarte multe rase de caini din care cu siguranta si tu cunosti numeroase. Chiar daca ai o cunostinta foarte buna despre diferite rase de caini, exista cateva rase mai rare pe care probabil nu le cunosti. In acest articol, ti-am adunat cateva dintre rasele cu care nu te vei intalni des pe strada. Daca vrei sa cunosti cateva rase rare de caini si vrei sa stii ce particularitati au aceste animale, citeste mai departe.

8 din cele mai rare rase de caini din lume:

1. Mastiff Tibetan (Tibetian Mastiff)

Mastifful Tibetan, este un caine utilitar de talie mare. Asa cum sugereaza si numele, este originar din Tibet. Este o rasa foarte veche,  crescut initial pentru a fi pastor. Cainele Mastiff Tibetan este un protector excelent, un caine loial. Cainii din aceasta rasa au un corp robust, lung, dar nu foarte inalt. Au o blana deasa, compusa din doua strate: par exterior cu functie de protectie si un puf profund, catifelat. Mastifful Tibetan poate ajunge la adulterie la greutatea corporala intre 64 si 78 kg.

Sursa poze: 1, 2, 3, 4, 5

2. Bergamasco Shepherd

Cainele Bergamasco este un caine folosit initial ca pastor a turmelor de oi si vaci. Este un caine de talie medie, cu o musculatura si un corp bine dezvoltat. Aceasta rasa de caine  are o blana foarte speciala. Cand creste blana acestuia incepe sa apare smocuri mici care trebuie scoase cu mana. Cainele Bergamasco are nevoie de miscare regulata, ii place foarte mult sa munceasca. Daca detii un caine Bergamasco este recomandat sa te ocupi cu el, acesta trebuie socializat si necesita dresaj adecvat.

Sursa poze: 1, 2, 3, 4

3. Catalburun

Rasa de caini Catalburun este cunoscut datorita nasului special. Cainele Catalburun are un nas crestat care ii ofera un aspect aparte. Aceasta rasa este originara din Turcia, si nu prea este cunoscut inafara granitelor tarii. Cainii de rasa Catalburun apartin categoriei de caini vanatori. Au un simt olfactiv foarte puternic ceea ce ii face caini vanatori foarte buni.

Sursa poze: 1, 2, 3

4. Russkiy Toy

Rasa Russkiy Toy sau Moscow Toy este o rasa de talie foarte mica, originara din Rusia. Pana in anii `90 aceasta rasa nu a fost cunoscuta in afara granitelor Rusiei. Specialitatea acestor caini consta in urechile lor speciale. Greutatea unui astfel de caine ajunge doar la intre 1.4 si 2.8 kg. Exita doua tipuri Russkiy Toy: Russkiy Toy cu par scurt si Russkiy Toy cu par lung. Ei se adapteaza foarte usor la viata de apartament, nu au nevoie de foarte multa miscare.

Sursa poze: 1, 2, 3, 4

5. Neapolitan Mastiff

Rasa de caini Mastiff Napoletan este o rasa cu un corp robust cu osatura puternica si mare. Aspecut special al acestori caini consta in pielea lor. Initial au fost folositi ca caini de paza, astazi, chiar daca nu sunt foarte cunoscuti, sunt caini foarte buni de familie. Au nevoie de exercitii fizice regulate iar dresajul lor trebuie inceput deja de cand sunt pui. Sunt caini inteligenti, afectuosi si loiali cu stapanii lor.

Sursa poze: 1, 2, 3

6. Azawakh

Rasa Azawakh este o rasa vanatoare, cu un corp inalt si suplu. Cainii Azawakh au un cap mic si ingust si bot lung. Au blana subtire, care nu necesita prea multa ingrijire. Sunt caini inteligenti si curajosi, insa nu se comporta prea prietenos cu straini. Instictul lor de vanator poate aparea in prezenta a altor animale cu care nu sunt obisnuiti.  Si aceasta rasa are nevoie de dresaj adecvat si atentie sporita.

Sursa poze: 1, 2, 3

7. Peruvian Hairless Dog

Rasa Peruvian Hairless Dog (Cainele Peruvian fara par), asa cum sugereaza si numele este originar din Peru.  Cea mai importanta caracteristica a acestei rase este lipsa parului. Au un corp slab si elegant. Chiar daca nu au (aproape deloc) par pe corpul lor, pielea lor necesita ingrijire adecvata. Trebuie feriti cat de posibil de razele puternice a soarelui, spalati si periati regulat, pentru a indeparta pielea moarta. Au nevoie de dresaj adecvat, si nu le place sa fie lasati singuri.

Sursa poze: 1, 2, 3

8. Bedlington Terrier

Cainii din rasa Bedlington Terrier sunt originari din Anglia. Iniatial au fost folositi ca vanatori deoarece vanau foarte bine vulpi si vidre. Au fost folositi cu predilectie si de mineri pentru ca vanau si dupa sobolani. Cainii Bedlington Terrier au un cap ingust, un corp de talie medie cu o musculatura foarte bine dezvoltata. Au o blana foarte speciala, care ofera o infatisare asemanatoare cu cea a mieilor. Blana lor pufoasa trebuie pieptanata frecvent. Au un nivel de activitate moderat, sunt jucausi si prietenosi.

Sursa poze: 1, 2

Pentru si mai multe rase rare de caini citeste:

 

Alte articole interesante:

Cumpara aici hrana Acana pentru caini:

[etheme_products skus=” AAD18, APLB18, AALB18, APD13, APSM68, ALAF13, ALAOA18, AASB68, ASD13, ARD13, AGD13, APSM68, APJM18, AAD13, ASAA18, AWPD13″ desktop=”3″ notebook=”3″ tablet=”3″ phones=”3″]