Cum protejam cainele pe timpul iernii?

Cum protejam cainele pe timpul iernii?

Iarna poate fi o perioada frumoasa si fericita si pentru caini daca sunt ingrijiti coraspunzator. Patrupezii nostri sunt mai expuse la raceala si hipotermia in aceasta perioada. Pentru a asigura sanatatea catelului tau trebuie sa te pregatesti pentru aceasta perioada si sa ii oferi conditie si ingrijire adecvata. Cum protejam cainele pe timpul iernii?

Sunt cateva lucruri extrem de importante de care trebuie sa tii cont in timpul iernii:

1. Vizitati medicul veterinar

Cainii care sufera de o anumita boala precum probleme cu inima, diabet sau problemele cu rinichii, suporta mai greu temperaturile ridicate. Imbolnavirile pot aparea mai frecvent si mai usor in aceasta perioada. Este recomandat sa consulti medicul tau veterinar inaintea iernii, ca sa ta asiguri ca favoritul tau nu se va imbolnavi si starea lui este optima.

Examinare periodica

2. Nu taie parul cainilor

Cu siguranta cainiilor cu par lung ii plac mai mult iarna decat patrupedelor cu par scurt. Blana cainilor functioneaza ca protector in temperaturile scazute de aceea nu avem voie sa o taiem in timpul iernii. Blana ingrijita si bine pieptanata este si mai eficienta.

Caine in zapada

3. Hainutele pentru caini nu sunt doar pentru moda

Cainii cu par scurt au o perioada mai grea in timpul iernii. Favoritii nostri cu par scurt (mai ales cei de talie mica) nu au o blana groasa si protectoare care sa-i fereasaca de frig. Putem inlocui blana groasa cu hainute dedicate lor.  Sunt recomandate la plimbarile in timpul iernii, vor proteja animalul cu siguranta.

Caine labrador retriever in hainuta iarna

4. Ofera-i o hranire adecvata (diferita)

 

Pentru caini care traiesc in aer liber

La fel ca si in cazul oamenilor, alimentatia cainilor trebuie sa fie putin modificata in timpul iernii. Cainii care traiesc in aer liber consuma mai multa energie in aceasta perioada deoarece organismul lor depune un efort mai mare pentru a se proteja impotriva frigului. Cainii care traiesc afara au nevoie de mai multe proteine si o cantitate mai mare din hrana lor obisnuita. Langa hrana uscata ofera-i si cateva mase calde. Nu uita nici de apa proaspata, care trebuie sa fie la o temperatura optima.

Pentru caini care petrec iarna in apartament/casa

Pe de alta parte cainii care petrec iarna in casa sau in apartament se misca mai putin iarna. Alimentatia lor trebuie schimbata in asa fel incat sa evitam luarea in greutate care poate avea un efect foarte negativ pentru sanatatea lui.

Caine iarna zapada

5. Pregateste-l bine pentru miscare

Cainii au nevoie de miscare continua si in timpul iernii. Plimbarile obisnuite insa trebuie sa fie mai scurte si trebuie sa se adapteze rasei, starii fizice dar si taliei animalului. Un caine senior sau un pui se va obosi mai repede si se va raci mai usor. Ai grija insa sa fie complet uscat blana lui inainte sa iasa afara si verifica labutele dupa plimbare ca sa nu ramana bucati de gheata intre ele care le pot rani.

Caine in zapada

6. Evita strazile tratate cu antigel sau sare

Solutiile folosite pentru dezghetare precum antigelurile sau sarea pot fi fatale pentru animalele de companie. Daca poti, evita aceste zone la plimbarile voastre. Nu lasa ca patrupedul tau sa manance sau sa bea din zapada de pe mijlocul strazii si spala labutele lui dupa plimbare. Unele caini pot avea labute mai sensibile, mai ales cei care traiesc preponderent in casa sau apartament. Poti folosi si pantofi speciali pentru caini pentru a proteja labuta favoritului tau.

Caine in zapada

Alte articole interesante:

Cumpara aici hrana Acana pentru caini:

[etheme_products products=”bestsellings” skus=” AAD18, APLB18, AALB18, APD13, APSM68, ALAF13, ALAOA18, AASB68, ASD13, ARD13, AGD13, APSM68, APJM18, AAD13, ASAA18, AWPD13 ” desktop=”3″ notebook=”3″ tablet=”3″ phones=”3″]