14 din cele mai bune rase de caini pentru copii

Cainii pot fi un companion extrem de bun pentru copii. Dragostea neconditionata a unui caine va infrumuseta copilaria micutului tau. Copii care cresc impreuna cu un patruped devin adulti mai responsabili si mai sociabili.

Unele rase de caini din natura lor, au un comportament foarte bun fata de copii. Dar nu fiecare rasa este pregatit sa traieasca impreuna cu copii galagiosi. Daca te gandesti sa alegi un caine care sa creasca alaturi de copilasu tau, sau unul care sa fie alaturi de el sau ea ca un pazitor, sunt cateva rase de caini care sunt extrem de bune pentru a trai alaturi de copii.

Cand vei decide ce rasa de caine sa alegi, fii sigur ca acea rasa se va potrivi si spatiului, stilului de viata si atmosferei in care traiti. Un Terra Nova probabil nu va fi cea mai buna alegere pentru un apartament mic si daca nu veti avea timpul necesar ca sa-l ingrijiti. Cainii au nevoie de spatiu, grija si alimentatie potrivita. Nu cumperi un caine daca nu ii poti asigura aceste lucruri elementale.

Iata 14 din cele mai bune rase de caini pentru copii:

1. Beagle

Cainii Beagle sunt plini de viata si sunt foarte jucausi. Se incadreaza in categoria cainilor de talie mica. Sunt foarte blanzi, curajosi si sunt extrem de toleranti fata de copii. La fel ca si copii, cainii Beagle au nevoie de multa miscare. Se va juca si el cu placere cu cei mici in aer liber.

caine-beagle-cu-pui-hranaacana.ro

2 . Bichon Frise

Bichonul este o rasa de talie mica. Blana lui pufoasa are nevoie de ingrijire si este foarte adaptiv fata de stapanul lui. Este un caine ideal pentru copii, se va simti foarte bine si intr-un apartament. Este o rasa vesela, jucausa, sociabila dar si sensibila. Are un nivel foarte mare de inteligenta si are mereu chef de distractie.

pui-bichon-freze-hranaacana.ro

3. Bulldog englez

Bulldogul englez este un caine de talie medie. Este o rasa blanda, sensibila si inteligenta, ideal pentru locuit in apartament. Tolereaza foarte bine copii, se comporta ca un pazitor grijuliu. Cainii bulldog englez au un corp masiv cu par scurt care nu necesita foarte multa ingrijire. Nu au nevoie de foarte multa miscare, se adapteaza foarte bine la o viata mai putin activa. Insa are nevoie de dresaj si socializare continua incepand deja de la o varsta frageda.

bulldog-englez-hranaacana.ro

4. Collie

Rasa Collie apartine categoriei cainilor de talie mare. Este plin de energie, un companion ideal pentru copii. Va participa cu foarte mare placere la jocurile de minge sau de agilitate. Are nevoie de multa miscare si ingrijire, la fel necesita si dresaj adecvat. Cainii Collie sunt foarte inteligenti, iubitori si foarte loiali cu stapanii lor.

caine-collie-hranaacana.ro

5. Dalmatian

Cainii dalmatieni sunt caini de talie mare. Sunt inteligenti si foarte usor de dresat. Au nevoie de miscare zilnica si ingrijire adecvata. Sunt foarte rabdatori cu copii, dar din cauza ca sunt caini foarte puternici trebuie supravegheate pentru ca le pot rani accidental intr-un joc nevinovat. Sunt orientati spre oameni, este o rasa foarte loiala si protectiva fata de familiile lor si au nevoie de un companion care sa le fie alaturi in lipsa stapanului.

caine-dalmatian-hranaacana.ro

6. Setter Irlandez (Irish setter)

Cainii Irish Setter apartin categoriei de talie medie. Sunt o rasa foarte jucausa si prietenoasa. Sunt iubitori, curiosi si au extrem de multa energie. Aceasta rasa este ideala pentru a trai langa copii. Au nevoie de dresaj adecvat si  se pot comporta calm si in fata altor animale de companie. Le place sa fie in centrul atentiei si nu sunt deloc gelosi.

Irish_setter-setter-irlandez-caine-hranaacana.ro

7. Golden Retriever

Cainii Golden Retriever sunt o rasa foarte inteligenta cu o memorie buna. Sunt plini de viata si afectuoase, un companion ideal pentru  copii. Este intr-adevar un caine de familie. Aceasta rasa este recomndata familiilor care detin pentru prima data un caine. Prefera spatiile liberi si mari, dar daca sunt dresati bine pot sa se adapteze pentru o viata intr-un apartament. Sunt activi, necesita plimbari regulate, le plac sa fie intotdeauna in centrul atentiei.

Golden_retriever-caine-cu-fetita-hranaacana.ro

8. Labrador Retriever

Cainii Labrador Retriever sunt o rasa de talie mare. Au un corp atletic, musculos si au nevoie de miscare regulata. Este o rasa foarte usor de dresat, sunt inteligenti si ascultatori. Cainii Labrador Retriever sunt ideal pentru copii deoarece au un temperament prietenos cu oameni. Pot deveni un membru foarte iubitor a unei familii cu copii. Au nevoie de foarte mult atentie si ingrijire, prefer spatiile largi si deschise, dar daca sunt dresati corect pot trai si intr-un apartament, dar trebuie plimbati in fiecare zi.

labrador-retriever-caine-hranaacana.ro

9. Terra Nova (Newfoundland)

Cainii din rasa Terra Nova sunt caini de talie mare. Sunt inteligenti si sociabili, se comporta protectuos si calm fata de copii. Sunt blanzi si ascultatori, usori de dresat. Le plac foarte mult sa inoate, au nevoie de dresaj consecvent si activitati in aer liber. Sunt foarte loiali cu familiile lor.

caini-terra-nova-hranaacana.ro

10. Pudel (Poodle)

Pudel este o rasa extrem de inteligenta, a fost pentru mai mult timp cea mai populara rasa de caini din lume. Cainii Pudel pot fi dresati foarte usor insa au nevoie sa fie intotdeauna in centrul atentiei. Se comporta foarte prietenosi fata de copii si au nevoie de foarte multa miscare. Sunt intotdeauna veseli, au un coportament elegant si demn.

caine-pudel-hranaacana.ro

11. Vizsla Maghiara

Rasa Vizsla este o rasa de talie mare. Sunt intotdeauna plini de viata, cu un nivel de energie foarte ridicata. Sunt dornici sa invete, sunt inteligenti si adaptabili. Se comporta iubitor si prietenos cu copii, iar temperamentul lor echilibrat ii face un companion ideal unei familii active. Are nevoie de multa miscare este recomandat pentru familii cu gradina sau curte mare.

caine-vizsla-maghiara-hranaacana.ro

12. Weimaraner

Weinmaraner este o rasa de talie mare. Au o rezistenta puternica mare, sunt puternici si au un corp musculos. Acesti caini sunt inteligenti, ascultatori si loiali fata de stapanii lor. Se comporta prietenos si protector fata de copii. Daca sunt dresati din timp si adecvat, pot fi aceptabili si fata de straini sau alte animale de companie. Este recomandat pentru persoane si familii active, deoarece necesita multa miscare si le plac activitatile sportive in aer liber.

Weimaraner-caine-hranaacana.ro

13. West Highland White Terriers (Westie)

Cainii de rasa West Highland White Terriers (Westie) se incadreaza in categoria cainilor de talie mica. Este o rasa cu un temperament foarte jucaus, prietenos si indraznet. Sunt foarte inteligenti, insa trebuie dresati adecvat ca sa se socializeze. Este o rasa care poate trai si intr-un apartament si sunt parteneri de joaca excelenti pentru copii.

Caine Westie

14. Boston Terrier

Boston Terrier este o rasa de talie mica, foarte inteligenta si cu un caracter excelent. Este un companion ideal pentru familii cu copii dar si pentru persoanele varstinici. Sunt jucausi, afectuosi si se adapteaza foarte usor la viata in apartament deoarece nu sunt foarte activi.

Caine boston terrier

Care rasa ai adauga la aceasta lista? Scrie-ne intr-un comentariu! 😉

Alte articole interesante:

Cumpara aici hrana Acana pentru caini:

[etheme_products products=”bestsellings” skus=” AAD18, APLB18, AALB18, APD13, APSM68, ALAF13, ALAOA18, AASB68, ASD13, ARD13, AGD13, APSM68, APJM18, AAD13, ASAA18, AWPD13 ” desktop=”3″ notebook=”3″ tablet=”3″ phones=”3″]

6 thoughts on “14 din cele mai bune rase de caini pentru copii

  1. Lidia Pislea says:

    Cavalier King Charles Spaniel – porecliti love sponge, este o rasa extrem de docila, caracter echilibrat, se folosesc in centrele pt copii cu dizabilitati

  2. Crysz92 says:

    Ciobănesc German, Pittbul și Amstaf ( chiar dacă unii oameni spun ca sunt agresivi, defapt ei iubesc enorm de mult copiii)

Comments are closed.