Cum sa depozitezi corect hrana pentru caini?

Depozitare-hrana-caini

Locul si modul in care depozitezi hrana uscata afecteaza foarte mult calitatea si prospetimea mancarii. Hranele uscate Acana pentru caini si pisici sunt consumabile aproximativ 15 luni dupa productie. Data de expirare este afisata pe spatele ambalajul fiecarui produs. Dupa ce sacul a fost deschis trebuie sa ai grija la cateva aspecte importante, pentru a pastra mancarea in forma cea mai buna si sanatoasa. Iata cateva reguli si sugestii pentru depozitarea corecta a hranei uscate pentru caini si pisici:

 

1. Pastreaza hrana intr-un loc racoros, uscat, ferit de razele soarelui

Depoziteaza hrana intr-un loc racoros si uscat, intr-o incapere intunecoasa. Expunerea la aer, temperaturi schimbatoare, lumina sau umiditatea accelereaza degradarea hranei. Evita locurile umede precum subsolul, camera de spalatorie sau frigiderul. Incearca sa nu lasi sacul pe podea, pentru a reduce potentialul de infestare.

2. Pastreaza amabalajul originalDepozitare hrana caini

Amabaluj original al hranei va proteja foarte bine mancarea de factori daunatori, daca il inchizi corect. Deschide cu grija ambalajul nou, pentru a putea rula strans ca aceasta sa se inchide ermetic. Foloseste o clama pentru a tine sacul complet inchis.

3. Pune sacul intr-un recipient cu capac

Langa pastrarea in ambalajul lui original, este util sa pui sacul si intr-un recipient cu capac, dedicat pentru pastrarea alimentelor. Chiar daca aceste vor ajuta sa pastrezi hrana mai adecvat, nu pastra hrana doar in recipientul plastic! Recipientele din plastic pot afecta gustul dar si mirosul hranei.

4. Nu amesteca hrana veche cu cea noua

Daca ti-a mai ramas putin in sacul vechi si chiar daca aceasta nu a expirat inca, termina prima data cu sacul vechi, doar apoi sa deschizi sacul nou.
Logo Hrana Acana

Alte articole interesante: